Unity , C# ile Sıfırdan Oyun Geliştirme (Mobil / PC)

Eğitimi ve Sertifikası

Unity ile Oyun Geliştirmeye Hemen Başlayın

UZUN VİDEO İÇERİĞİ

SÜREKLİ GELİŞİM

İSTEDİĞİNİZ ZAMAN İSTEDİĞİNİZ YERDEN KURSA DEVAM EDEBİLİRSİNİZ.

SERTİFİKA

KURS SONUNDA ULUSLARARASI GEÇERLİLİĞE
VE E-DEVLET ONAYINA SAHİP SERTİFİKA


EĞİTİM İÇERİĞİ

Yakında tanıtım videosu eklenecek.

Hakkında

Unity ve C# ile mobil ve PC oyun yapımı sıfırdan başlayarak öğrenilecek. Bu eğitimde C# kodlama ileri seviye düzeyde öğrenilmiş olacak, hem oyun geliştirme hem de masaüstü uygulama geliştirmede kullanılabilecek şekilde öğrenilecektir. Eğitimde kullanılacak olan Unity ortamı mobil ve masaüstü platformlarda oyun geliştirme haricinde yapay zeka ortamları geliştirmede de sıklıkla kullanılmakta olup bu alanda simülasyon geliştirmek için de kullanılabilir.


İÇERİK

1
Unity ile Oyun Geliştirmeye Giriş

Unity Programını kullanarak nasıl oyunlar geliştirebileceğinize genel bir bakış yapılacak ve kullanacağımız program ve programlama dilleri tanıtılarak eğitime giriş yapmış olacağız. Bu aşamada gerekli kurulumların nasıl yapılacağı detaylı bir biçimde anlatılacaktır.

C# Temelleri

Unity içerisinde oyun geliştirme yaparken kullanacağımız programlama dili olan C# dilinin temellerini oluşturacak, döngüler kontroller gibi temel kavramları öğreneceğiz.
Methodlar, mantıksal operatörler gibi temel konular bu bölümde işleneccektir.

2
3
Unity Temelleri

Bu bölümde Unity üzerinde hakimiyet kurmaya başlayacağız, GameObject tag gibi kavramları ve özelliklerini öğrenerek oyun tasarlamaya başlayacağız.


2 Boyutlu Assetler

Sprite(layer kontrol, rigidbody gibi componentler ekleme), Karakter Animasyon(Karakter Hareket Kontrolü), TileMap , Çarpışmalar(sahneye engel ekleme), Sahne geçişleri gibi pratikte oyun geliştirme aşamasında kullanacağınız bir çok konuya bu bölümde değinilecektir.

4
5
Kullanıcı Arayüzü

Bu bölümde yapılacak oyunlarda kullanıcılar için arayüz tasarlamayı ve bu arayüzlerde kullanılacak elementleri öğreneceğiz. Canvas ayarları(kamera modları), Canvas Elemanları tanıtım, Canbar yapımı, Paneller, Skor yazma gibi altbaşlıklar bu bölümde işlenecektir.

Oyun Müzik ve Sesleri

Bu bölümde yapılacak oyunlara ses efektleri ve oyun müzkleri eklemeyi, bu sesleri gerekli yerlerde açıp kapatmak gibi özellikleri işleyeceğiz.

6
7
2 Boyutlu Oyun Örneği

Eğitimimizin bu aşamasında 2 boyutlu örnek bir oyun yazılarak marketlere yüklenecek ve yükleme aşamaları anlatılacaktır.

3 Boyutlu Oyun Geliştirme

Bu bölümde oluşturulacak 3 boyutlu oyunlar için terrain(ortam) hazırlanacak ve ortam tasarımları(ağaç vb.) yapılarak 3 boyutlu geliştirmeye giriş yapılacaktır.

8
9
Materyal ve Işık

Bu bölümde oyun içerisinde görsel etkiler yaratacak materyaller ve ışık efektleri anlatılarak yapılacak oyun kullanıcı odaklı hale getirilecektir.

İleri Seviye Geliştirmeler

Bu bölümde 3B assetler, Karakter Animasyon(hareket), NPC, PARTİCLE SYSTEM, VFX GRAPH, REKLAM DASHBOARD gibi oyununuzda olması gereken ileri seviye konulara değinilecek ve örnek bir oyun ile pekiştirilecektir.

10




EĞİTMEN HAKKINDA

Muammer Yiğit Çelik

Mobil Yazılım Uzmanı / Mühendis

EĞİTİM
Eskişehir Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği

DENEYİM
Eskişehir Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliğini bitirdikten sonra AR AiTech bünyesinde stajyer olarak başlangıç yapmış, başarı ile tamamladığı 2 proje ardından Yazılım Uzmanı olarak şirkette işe başlamış ve şuana kadar AR AiTech şirketinde 4 projede aktif mobil yazılım geliştirme yapmış ve bu projelerde üstün başarı sergilemiştir.

Yazılım serüveni hobisi olan müzik ile başlayarak dijital ses işleme yazılımları ve ardından sistem programlama aşamasına doğru ilerlemiştir.

Uzmanlık Alanları
Flutter ile mobil yazılım geliştirme
Database Sistemleri
Dijital Ses işleme sistemleri

PROJELER